Wie ben ik?

Mijn naam is Monique Dierx. Binnen Moox ben ik hsp gezinsexpert.

Ik ben moeder van 3 kinderen. Ik ben een echte levensgenieter, lees graag boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ik mediteer iedere dag en plan regelmatig leuke uitjes met familie en vrienden, op zijn tijd vind ik het heerlijk om te relaxen in een sauna en ik hou van (online) shoppen en lekker eten. Ik ben een echte levensgenieter.

Ik ben zo iemand die altijd in beweging is. Naast zelf hooggevoelig (hsp) te zijn ben ik ook een echte sensation seeker (hss). Ik ben nieuwsgierig en als ik ergens mijn focus op leg wil ik daar alles uit halen. Mezelf ontwikkelen vind ik heel belangrijk. Zowel als persoon voor mijn innerlijke groei als het blijven volgen van cursussen en opleidingen om mijn eigen ontwikkelde formule nog meer te verdiepen.

Ik heb altijd al geweten dat ik iets met kinderen zou willen doen. Ik volgde na mijn middelbare school de opleiding SPW (sociaalpedagogisch werk).

Op mijn 25ste jaar werd mijn oudste zoon geboren.

Mijn oudste zoon is mijn hooggevoelig en pittig kind, hij is een van mijn grootste inspiratiebronnen!

Altijd heb ik het gevoel gehad dat hij anders was want in mijn buik was hij al enorm druk. Eenmaal geboren huilde hij de hele tijd door, wat later enorme boze buien werden. Zijn boze buien maakte ons gezin radeloos! Ik had hem niet meer in de hand en wist me geen raad.

Ik heb dan ook heel veel verschillende therapieën met hem belopen. Soms hielp het een beetje en soms totaal niet. Van regulier tot alternatief: we hebben echt alles wel gehad. 

Onze 2de zoon werd geboren na een hele zware zwangerschap. Onze blijdschap was van korte duur. Intens geluk maakte plaats voor intens verdriet. Hij overleed zonder aanwijsbare oorzaak 23 uur na zijn geboorte. Na een hele heftige tijd kwam ik in aanraking met spiritualiteit en daar voelde ik mij erg goed bij. Ik begreep waar ons kind was en kon me min of meer “neerleggen” bij zijn dood. Buiten verdriet heeft hij ons ook heel veel moois gebracht.

Hij heeft er onder andere voor gezorgd dat ik dichter bij mezelf kwam en me ben gaan verdiepen in bewustwording. “Reiki” kwam als eerste op mijn pad.

Ik had de smaak te pakken en ging door met allemaal cursussen en opleidingen op het gebied van spiritualiteit en coaching, maar ook mindset en persoonlijke ontwikkeling.

Ik besloot hier mijn werk van te maken en volgde nog meer specialisisaties om hsp en hss nog beter te leren begrijpen, te begeleiden en te behandelen.

Ik heb diverse opleidingen en cursussen zoals Reiki master, energetisch management, holistisch therapeut, luisterkindwerker, kindercoach, relaxkids coach, meditatiedocent, hsp coach en nog veel meer.

In tussen is ook ons 3de kindje geboren. Een prachtige vrolijke dochter. Ik heb nog nooit zo’n blij en vrolijk kind gezien. Ik heb van haar echt weer mogen leren dat het leven leuk is en vrolijk. En dat opvoeden ook heel gemakkelijk en leuk kan zijn. Iets dat ik een beetje vergeten was door de problematische tijd met mijn oudste zoon en het overlijden van ons 2de kind.

Door alles wat ik heb meegemaakt, wat er op mijn pad is gekomen, begon ik mijn oudste zoon meer te begrijpen en werd ik steeds meer mezelf, waardoor hij in een rustiger vaarwater kwam.

Inmiddels heb ik de kennis vanuit mijn eigen opleidingen en specialisaties gecombineerd met de werkende factoren van de therapieën die wij belopen hebben en mijn eigen ervaringen. Dit zorgt ervoor dat ik mijn eigen unieke formule heb ontwikkeld!

Ik ben er achter gekomen dat er diverse “thema’s” zijn waaraan allemaal gewerkt mag worden. Pas dan kun je een blijvend positief effect creëren binnen jouw gezin. Deze thema’s heb ik verwerkt in een unieke formule. “Opvoeden 3.0- Stralend opvoeden vanuit je hart”

Nu uiteindelijk kan ik zeggen gaat het heel goed met onze oudste zoon en met ons als totaal gezin. We weten wat hij nodig heeft en kunnen hem dat geven. Dat gun ik iedereen!

Het is mijn missie en mijn passie om ouders met hooggevoelige en pittige kinderen in balans te brengen, zodat ze samen weer een stralend gezin kunnen zijn.

Monique is iemand die de tijd neemt om je te helpen. Iemand die je goed aan kan voelen. Omdat haar observaties en intenties oprecht zijn, is het makkelijker haar helpende hand te nemen en aanwijzingen te volgen. Haar kracht is om alles uit jezelf te halen en je overeind te houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn! Een prachtig iemand tot helemaal in de kern!
Kim Ottenheim

Spreekt mijn formule je aan en wil jij ook dat er meer balans komt bij jouw kind?

Lees dan meer over mijn unieke formule en mijn online training “opvoeden 3.0 – Stralend opvoeden vanuit je hart”.