Innerlijke rust

Iedereen verheugt zich altijd erg op de feestdagen. De Kerst straalt gezelligheid uit. Een feest van samenzijn, verbondenheid, saamhorigheid. Maar voelt dit voor jou ook zo?
Of voel jij vooral veel onrust in je lijf en zou jij graag meer innerlijke rust willen ervaren ?
Misschien voel jij het beide wel en als hooggevoelig persoon snap ik je helemaal. Onze emoties schieten vaak alle kanten op en dan is het extra belangrijk om wat tips en tools aangereikt te krijgen om je staande te houden tijden de feestdagen, maar ook erna zodat jij optimaal kunt genieten.

Ik speel graag voor Kerstman en laat je zien hoe je dit kunt bereiken 😉
In dit artikel geef ik je tips en tools zodat jij meer innerlijke rust krijgt.

Wanneer de rust in jezelf terugkeert, keert deze ook terug in je gezin!

Gespannen

Voel jij spanning en onrust in je lijf?
Niemand ziet de stress maar jij voelt het wel. Je loopt op je tenen en waarschijnlijk voel je je ook energieloos. Je kinderen voelen dit ook en ze zijn overprikkeld.
Je kinderen zijn gespannen en jij ook. Innerlijke rust is ver te zoeken.

Maar vraag je eens af: ben jij gespannen omdat je kinderen gespannen zijn of zijn je kinderen gespannen omdat jij het bent?

Spiegelen

Heb je hier wel eens van gehoord? Kinderen spiegelen door middel van hun uitspraken, gedrag of spel. Ze houden je spreekwoordelijk een spiegel voor je neus.
Een spiegel wordt gebruikt om naar jezelf te kijken. Hoewel je dat als ouder irritant kunt vinden, bedoelen je kinderen het absoluut niet zo. Door te spiegelen wil je kind je juist helpen. Jouw kind uit zich op een bepaalde manier, houd je een spiegel voor, om je te willen helpen. Ze willen je helpen je blinde vlek, je oude zeer, te ontdekken. Zo kun je bepaalde dingen bij jezelf nog verder ontwikkelen en helen zodat je tot innerlijke rust komt.

Wanneer je als ouder in die spiegel durft te kijken die je kind je voorhoudt en durft te kiezen voor ontwikkeling en groei, dus er bewust aan gaat werken, kun je jouw oude zeer helen en tot innerlijke rust komen.

Zie het als een cadeau dat je kind jou aanbiedt. Neem het aan.

Spiegelen kinderen bewust?

Nee dat doen ze niet. De meest hechte bloedband die er is, is tussen een ouder en kind. Ouder en kind kennen elkaar door en door. Dit proces gebeurt onbewust.
De grootste emoties die kinderen spiegelen zijn verdriet, boosheid en angst. Vaak zit achter boosheid de emotie verdriet.

Met je neus op de spiegel

Je kind wil graag dat je in verbinding staat met jezelf. Jouw kind voelt jouw oud zeer en wil dat je gaat leven en gaat genieten in plaats van te overleven.

Je kind gunt het jou. Gun het ook jezelf

Eerst zal een kind je heel subtiel een spiegel voorhouden, maar wanneer jij als ouder de hint niet snapt komt die spiegel steeds dichterbij totdat je er met je neus bovenop zit.
Jouw kind laat dat merken door middel van zijn gedrag.

Voorbeeld boosheid:

In het begin is je kind dwars, dan boos, dan kwaad, dan laaiend, vervolgens lijkt het alsof je kind bezeten is door de duivel. Je kent je eigen kind niet meer terug.

Het is aan jou als ouder waar je die boosheid doorbreekt. Is het nodig dat die spiegel in je gezicht gedrukt wordt of heb je aan een subtiele hint genoeg.

Het gedrag van kinderen, dat wij als ouders zien en ervaren als negatief gedrag, verdwijnt wanneer jij je innerlijke rust weer terug kunt vinden.
Wat is jouw oude zeer? Wat heb je heel diep weggestopt? Wat heb jij nodig om innerlijke rust te ervaren?

kind spiegelt

Tip: Eerlijk zijn tegen jezelf

Wat kan je kunt doen als je kind spiegelt is er voor open staan. Verzet je er niet tegen want dat maakt het gedrag van je kind alleen maar erger.
Schrijf in een schriftje wat je opvalt aan het spiegelgedrag van je kind. Het is jouw schrift en voor niemand anders dus schaam je niet om daadwerkelijk alles op te schrijven. Alleen jij leest het. Laat de woorden en zinnen komen en schrijf ze op zonder dat je jezelf tegenhoudt.
Heb je het gedrag van je kind goed geobserveerd? Goed zo. Dan ga je het nu omdraaien. In plaats van “mijn kind” maak je er nu “ik” van.

Voorbeeld:

Mijn kind is ontzettend boos –> ik ben ontzettend boos

Voorbeeld:

Mijn kind heeft moeite met poepen (ontlasten) –> ik heb moeite met ontlasten.

Voorbeeld:

Mijn kind is heel aanhankelijk en wil me niet loslaten –> ik wil niet loslaten

Ga na bij jezelf of het klopt. Ben goudeerlijk tegen jezelf. Als je de neiging hebt om het te ontkennen, laat het bezinken en kijk er nog eens heel eerlijk naar. Beredeneer het niet want dan zit je in je hoofd. Ga in plaats daarvan naar je gevoel.

Confronterend

Om naar jezelf te kijken is heel confronterend en daar heb je veel lef en doorzettingsvermogen voor nodig, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik rijk jou mijn hand aan en wil je helpen om 2019 voor jou tot een onvergetelijk top jaar te maken.

Wat ik van jouw vraag zijn 2 dingen:
1) Eerlijkheid. Want ben je niet eerlijk naar jezelf toe dan betekent dit dat je niet bereid bent om je oude zeer aan te pakken. Je wilt geen verandering. Dan kan ik je niet helpen. De eerst stap begint immers bij jezelf.
2) Commitment en verlangen. Ik verwacht van jou dat je voldoende gemotiveerd bent. Dat je een sterk verlangen naar innerlijke rust hebt.

Hulp

Beantwoord je bovenstaande met een ja?
Pak dan met 2 handen onderstaande december deals aan!

Paraplu bij de hand? Het regent namelijk deals in december!

Kies jij echt voor jezelf en je gezin?
Investeer dan in jezelf door middel van deze deals…

 

1) Online training “Opvoeden 3.0 – Stralend opvoeden vanuit je hart” € 50,- tot € 75,- korting. Lees meer…

 

2) “Innerlijke kracht & balans retraite” op Ibiza + bonussen t.w.v. €134,95. Lees meer…

 

3) Deelname aan een “Meditation Meeting” in mijn praktijk € 17,50 p.p.
Kom jij voor de eerste keer, dan krijg je eenmalig € 5,00 korting met de kortingscode: WELKOM1111. Lees meer…

 

We gaan er samen voor zorgen dat 2019 een top jaar voor jou wordt!

Jouw goede voornemen voor het komende jaar:

“Kies voor leven in plaats van overleven.”