Home » Een relaxed en blij kind » Sinterklaas vieren met een hooggevoelig en pittig kind, hoe doe je dat?
zak met pepernoten zorgt voor een overprikkeld kind met sinterklaas

Sinterklaas vieren met een hooggevoelig en pittig kind, hoe doe je dat?

door | 19 nov, 2018 | Een relaxed en blij kind

Sinterklaas vieren met een hooggevoelig kind, hoe doe je dat?

Dankjewel Sinterklaas voor een overprikkeld kind, en nu?

 

Leuk die Sinterklaastijd…

Jouw kinderen worden super enthousiast omdat ze hun schoen weer mogen zetten. Ze maken hun eindeloze lange verlanglijstjes. Ze willen het Sinterklaasjournaal op televisie kijken. Juist, Sinterklaas is in weer het land.
De tijd van chocoladeletters en massa’s pepernoten en snoep is aangebroken.

pepernoten en chocola van sinterklaas

Dit oude, Hollandse, gezellige kinderfeest is een mooie traditie. Het zorgt voor vele blije kindergezichtjes wanneer de schoen gevuld is met iets lekkers of een kleinigheidje.

Pakjesavond is natuurlijk de kers op de taart van dit prachtige kinderfeest. Misschien hebben ze geluk en komt Sint met Piet nog even een persoonlijk bezoekje brengen. De kinderen hebben een verlanglijst gemaakt en de vraag is wat ze uiteindelijk van dat verlanglijstje krijgen. Spannend!

Spannende tijd met veel prikkels

Prikkels zijn voor kinderen belangrijk om zich te kunnen ontwikkelen. Prikkels krijgen ze overal om zich heen. Op school en ook thuis. Echter een teveel aan prikkels is niet goed voor de ontwikkeling van je kind. En zeker onze hooggevoelige kinderen kunnen het hier erg zwaar mee hebben. Ze krijgen veel meer prikkels binnen en de prikkels die ze binnen krijgen worden ook nog eens intenser verwerkt.

De tijd van Sinterklaas is een spannende tijd voor de kinderen.

Wanneer er een overvloed aan prikkels bij je kind binnenkomt, zoals begrijpelijk is rond de tijd van Sinterklaas, dan kan je kind deze prikkels niet verwerken. Je kind raakt overprikkeld.

Herken de signalen van overprikkeling

  • Een kort lontje hebben
  • Ongeduldig zijn
  • Snel geïrriteerd zijn
  • Dwarsliggen
  • Huilerig zijn
  • Moe zijn maar moeilijk in slaap kunnen vallen
  • Druk gedrag
  • Boos zijn
  • Slecht kunnen concentreren
  • Sneller moe zijn

5 Tips die jou en jouw kind gaan helpen

Beperk de hoeveelheid snoep. Ook rond de tijd van Sinterklaas.

Natuurlijk wordt er tijdens de feestdagen meer door de vingers gezien en mogen de kinderen meer snoepen dan normaal. Toch is het goed om het snoepen binnen de perken te houden.

Wanneer kinderen een teveel aan suiker binnen krijgen is dit te vergelijken met een rit in een achtbaan. De bloedsuikerspiegel stijgt heel snel, waardoor je kind hyper wordt. Vervolgens daalt de bloedsuikerspiegel weer heel snel waardoor er een dipje ontstaat. Je kind is erna moe en kan prikkelbaar zijn. Hooggevoelige kinderen zijn extra gevoelig hiervoor.

Bereid je kind voor op Sinterklaas.

Zoals al eerder benoemd is de tijd van Sinterklaas een spannende tijd voor de kinderen. Je kunt je kind voorbereiden op wat er die dag gaat gebeuren. Wanneer jullie bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het huis van sinterklaas of als sinterklaas op je werk komt, kun je globaal vertellen wat er die middag gaat gebeuren.  Je kunt je kind voorbereiden en begeleiden zonder dat je alle details hoeft te verklappen.

Bied structuur en regelmaat

Kinderen vinden het fijn om te weten wat er gaat gebeuren. Dat geeft rust. Zorg voor duidelijke regels als ouder. Ook tijdens Sinterklaas. Eventueel kun je een beloningssysteem opzetten om ervoor te zorgen dat je kind zich beter aan jullie regels en afspraken zal houden. Belonen werkt beter dan straffen, zo zorg je voor meer positiviteit.

Begin eerder met de dagelijkse planning

Begin eerder met het avondeten en het riedeltje dat voorafgaat aan het slapen. Zodat je kind eerder in bed ligt en meer tijd heeft om tot rust te komen, maar ook voor jou als ouder. Dat geld natuurlijk ook voor de ochtend en zeker als je kind zijn of haar schoen heeft mogen zetten. Neem voldoende tijd voor deze momenten zodat er geen tijddruk ontstaat voor school. Eerder beginnen betekent minder haast en minder stress.

Leer de signalen van overprikkeling bij je kind herkennen en geef je kind kans om te relaxen

Zodra je een van bovengenoemde signalen van overprikkeling bij je kind merkt is het zaak om er zo vroeg mogelijk op te reageren. Het kan helpen dat je kind zich, bijvoorbeeld na een drukke middag bij het huis van Sinterklaas, terugtrekt voor een half uurtje. Het is belangrijk dat ze ook vrije tijd hebben waarin ze zelf kunnen bedenken wat ze willen gaan doen. Kijk wat jouw kind nodig heeft om te kunnen ontladen.

Ook buiten de Sinterklaasperiode…
Een overprikkeld kind voorkomen is beter dan genezen.

Rust is voor kinderen ook heel belangrijk. Ze hebben er net zoals volwassenen behoefte aan om af te kunnen schakelen en de prikkels te kunnen verwerken.

Wanneer jouw kind relaxed is dan ben je dat als ouder ook en daar profiteert het hele gezin van.

Hoe doe je dat dan?

Wil je graag dat je kind kan ontspannen?
Dat je kind nog beter in zijn of haar vel gaat zitten?
Dat je kind leert om zelf prikkels af te voeren?
Wil je dat jouw kind tot rust komt en dat daardoor het hele gezin ervan mee kan genieten?
Dat er weer rust en ontspanning is binnen jullie gezin?

Zou je nog meer willen weten over prikkels wegnemen behalve de boven genoemde tips?
Ja? Dan heb nog een hele waardevolle tip voor jou!

Leer wat je kind buiten relaxen nog meer nodig heeft om van zijn hooggevoeligheid zijn kracht te maken.

Opvoeden 3.0 – Stralend opvoeden vanuit je hart:

Gun jouw kind en jezelf meer rust en leer wat jouw hooggevoelig kind nog meer nodig heeft. Ik heb al mijn kennis gebundeld en een unieke formule ontwikkeld! Ik heb dit heel toegankelijk gemaakt voor iedereen middels een online training. Door deze online training leert jouw kind om de overtollige prikkels af te voeren en niet alleen dat. Het heeft een positief effect op tal van aspecten die spelen in het dagelijks leven van je kind. Jij en je kind leren om echt weer in jullie kracht te komen, doormiddels van oefeningen, meditaties, opdrachten, spellen, mijn kennis die ik deel en nog meer.

Door de online training leert jouw kind zijn spanning en boosheid kwijt te raken. Het helpt ook bij trauma verwerking, bij een laag zelfbeeld, hoog gevoeligheid en bij angstproblemen.

Daarnaast leer jij als ouder wat jouw kind nodig heeft, ik leer je een andere manier van opvoeden waarbij je echt gaat opvoeden vanuit je hart. Ik leer jou ook hoe jij de weg naar jouw eigen geluk gaat vinden zodat er ook weer tijd is voor jou en jij ook weer vol in het leven kunt staan.

Kortom deze online training gaat ervoor zorgen dat jullie als gezin weer lekker in jullie vel zitten en echt in jullie kracht komen. 

Deze modules komen aan bod:
Mindset
Leven vanuit positiviteit en de wet van aantrekkingskracht
Innerlijke rust
Van hooggevoeligheid je kracht maken
Spiegelen
Cognitieve gedragstherapie

relaxed kind in yogahouding

Deze online training “Opvoeden 3.0” is speciaal ontwikkeld voor bewuste ouders met hooggevoelige en pittige kinderen.

Is jouw interesse gewekt? Geef jij jullie gezin deze fantastische online training met pakjes avond kado? Want zeg nu eerlijk, wat is nu een groter kado dan een stralend gezin vormen…

Klik voor alle info op deze link > https://moox.info/opvoeden-3-0-online-training/

O JA… Bijna vergeten! Als je deze training in 1 keer betaald krijg je nog eens een extra korting van maar liefst € 50,- of € 75,- !!!!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne Sinterklaastijd. Geniet en lach met je kinderen tijdens het feest van Sinterklaas.

 

sinterklaas cadaeu

Opvoeden 3.0 – Stralend opvoeden vanuit je hart

 

Wil je deze online training meteen kopen? Klik dan op de knop van je pakketkeuze, vul je gegevens in en de kortingscode:
Voor het basis pakket: yessint2018  (€ 50 euro korting als je in 1 keer betaald!)
Voor het plus pakket: yessint2018plus (€ 75 euro korting als je in 1 keer betaald!)

Liever eerst alle ins en outs lezen? klik dan hier

Over Monique

Ik neem je mee in de gevoelswereld van je kind, Ik geef je tips hoe je zelf al aan de slag kunt gaan en hoe jij jouw kind kunt helpen zodat niet alleen jouw kind maar ook jijzelf lekkerder in je vel zit.

MEER ONTVANGEN?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin