Home » Een relaxed en blij kind » Hoe je door dankbaar te zijn gelukkiger wordt
dankbaarheid

Hoe je door dankbaar te zijn gelukkiger wordt

door | 17 jun, 2020 | Bewust (op)voeden, Een relaxed en blij kind, Ouders in hun kracht

 

Het wordt ons allemaal als kind al geleerd. Dankbaar zijn voor wat je hebt en wat je krijgt. Je ouders geven je iets en ze leren je om “dankjewel” te zeggen als je het aanneemt.

Een mooi gebaar en toch als je hier verder over nadenkt is het niet alleen op een moment dat je iets krijgt dat je dankbaar behoort te zijn. Als je leert om vaker dankbaar te zijn in je leven dan ga je echt merken dat de energie om je heen gaat veranderen, je wordt liefdevoller, leeft met meer aandacht, je voelt je gelukkiger, je wordt positiever en de energie om je heen wordt zachter. Maar hoe zit dat dan en hoe doe je dat? Ik leg het je uit.

 

Klinkt logisch, maar wat gebeurd er als je dankbaar bent?

Ik kan soms heel diep nadenken, filosoferen en voelen wat iets met me doet. Dankbaarheid is ook zoiets. Ik heb in de loop van de jaren veel boeken gelezen. Ik ben dol op “De wet van aantrekking” en “Mindset” en ik lees vaak boeken als “The Secret”, “Master your mindset”, “Het universum staat achter je” en “Verwacht wonderen”.

Als ik me verbind met die energie dan voel ik dat alles klopt. Dan voel ik me zo intens gelukkig, kan ik de hele wereld aan, ben ik vol zelfvertrouwen, dan leef ik echt vanuit mijn gevoel en volg ik mijn intuïtie.

“Dankbaar zijn” speelt daar een hele grote rol in.

 

De energie van dankbaarheid

Als je in de energie van dankbaarheid zit dan heeft dat een hele hoge trillingsfrequentie. En een hoge energetische trilling zorgt ervoor dat je beter kunt kiezen voor liefde.

Je hebt namelijk altijd een keuze waar jij je door laat leiden in je leven, hoe je gedachten zijn, bepaalt hoe jij je voelt en hoe je je voelt bepaalt je acties, je daden en dit zorgt er weer voor op zijn beurt wat je creëert.

Je hebt in alles de keuze of je kiest voor liefde of voor angst.

 

 

 

 

 

 

Liefde versus angst

Angst

Laten we het eens hebben over angst.

Voor de meeste mensen geen prettig onderwerp, het voelt zwaar en naar. Het herinnert je misschien aan situaties of gevoelens die niet fijn zijn voor je.

Toch is het belangrijk om ook je angsten onder ogen te zien, stop deze niet weg.

Laat ze er zijn, zie ze, maar zeg ook meteen “Ja ik zie je, maar ik doe niets met je”. Laat je niet leiden door je angst.

Onder angst hoort onder andere ook: Oordelen, veroordelen, agressie, boosheid, jaloezie en negativiteit. Al deze gevoelens zijn terug te herleiden naar angst.

Als jij je verbindt met deze gevoelens, met deze angsten en je erdoor laat leiden, dan voelt dat zwaar, je merkt dat je niet vooruitkomt, misschien voel je op den duur zelfs lichamelijke ongemakken als hoofdpijn of een beklemmend gevoel bij je kaken. Ook kan het zijn dat je burn-out achtige klachten krijgt of een gevoel van falen hebt.

Liefde

Laten we nu eens kijken naar de energie van liefde en wat liefde met je doet. Ik heb het dan over liefde in de breedste zin van het woord. Liefde voor een ander, liefde voor jezelf, liefde voor al wat is. Er is zoveel in de wereld om lief te hebben, tastbaar en niet tastbaar.

Als we ons verbinden met deze liefde en we kiezen er bewust voor om deze toe te laten dan ontstaan er wonderen!

Als ik me verbind met liefde voel ik me ook automatisch dankbaar en als ik me dankbaar voel, voel ik automatisch meer liefde.

Dan voel ik me rustiger, ben ik dichter bij mezelf, dan voel ik meer vreugde, kan ik voor mijn gevoel de hele wereld aan, voel ik me vrij en licht.

 

 

 

 

 

 

De wet van aantrekkingskracht

Je hebt vast wel eens gehoord over de wet van aantrekkingskracht.

Wat je zendt, dat ontvang je, daar komt het op neer. In mijn onlinetraining “opvoeden 3.0” komt dit ook uitgebreid aan bod. Richt jij je op de energie van angst, oordelen, veroordelen, agressie, boosheid, jaloezie, negativiteit en noem maar op, dan is dat ook de energie die je terug zal ontvangen.

Richt jij je op de energie van liefde, van positiviteit, denk je in mogelijkheden, leef je zonder te oordelen, vanuit dankbaarheid, dan is dat ook de energie die je terugontvangt.

Die liefdevolle energie willen we allemaal wel, toch?

Het klinkt logisch en makkelijk. Toch weet ik uit ervaring dat het echt een hele tijd duurt voordat je het onder de knie hebt en dan nog zijn er altijd situaties dat je toch weer even voor de energie van angst hebt gekozen.

Dat is niet erg, weet dat je op elk moment van de dag er opnieuw voor kunt kiezen om te stoppen met je door angst te laten leiden en opnieuw te kiezen voor liefde.

 

Negatieve spiraal met je kind 

Zo is dat ook met onze kinderen. Ze kunnen soms het bloed onder onze nagels vandaan halen. Zeker als je hoog gevoelige kind niet in balans is en nog veel pittige buien heeft. Ook al kunnen ze er zelf niet veel aan doen en overkomt het ze, je voelt het koken in jezelf als ze voor de zoveelste keer met spullen smijten, schelden of ongehoorzaam zijn.

Ook in deze situatie is het belangrijk om de energie te gaan keren. Om uit de energie van angst te stappen, om te denken in mogelijkheden en je te richten op wat er bijvoorbeeld wel goed gaat. Een fijne liefdevolle energie is echt de basis om je kind in balans te krijgen. Dat is merkbaar en voelbaar. Uiteraard niet de enige oplossing, want zo zijn er nog veel meer dingen nodig die ook allemaal behandeld worden in mijn training. Ik daag je uit om te gaan kijken hoe jullie de energie kunnen keren in huis en hoe jullie kunnen gaan leven vanuit de energie van liefde.

 

Oefening om vaker dankbaar te zijn

“De dankbaarheid steen”


Om je op weg te helpen heb ik een hele mooie oefening voor jou en je kind.

Het leukste is als het hele gezin meedoet.

Op deze manier ga je jezelf trainen om vaker dankbaar te zijn, want zoals ik al had uitgelegd door vaker dankbaar te zijn kom je automatisch in de energie van liefde.

Wat ga je doen?

  1. Ga op zoek naar mooie stenen die in je broekzak passen.
  2. Maak ze schoon en schilder ze.
  3. Schrijf er een mooie tekst op zoals “ik ben dankbaar” of “ik ben liefde”
  4. Eventueel kun je er nog vernis overheen doen zodat de verf en tekst goed blijft zitten.
  5. Draag de steen in je broekzak.
  6. Iedere keer als je in je broekzak voelt, dan denk je aan de steen en bedenk je waar je dankbaar voor bent.

Tip:

Dankbaar zijn kan voor grote en kleine dingen. Bijvoorbeeld voor het bed waar je in mag slapen, het huis waar je in mag wonen, je benen die ervoor zorgen dat je kunt lopen, je longen die ervoor zorgen dat je kunt ademen, de lucht en de bomen die je zuurstof geven. De glimlach die je mocht ontvangen, je speelgoed, je pc, je telefoon, je werk, je partner, je kinderen en deze laatste kun je ook verdiepen, wat zijn de eigenschappen of daden van je kinderen en partner waar je dankbaar voor bent?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben benieuwd wat je van mijn artikel vindt en ik ben benieuwd waar jij allemaal dankbaar voor bent. Ik zou het leuk vinden als je onder dit artikel een reactie plaatst.

 

Liefs,

Monique Keyner.

Zou jij meer willen leren hoe je kunt leven vanuit positiviteit, samen met jouw hooggevoelig en pittig kind?

  

Volg dan ook mijn gratis online webinar

De 6 stappen voor meer balans bij hooggevoelige en  pittige kinderen

Klik op onderstaande knop om je in te schrijven.

Over Monique

Ik neem je mee in de gevoelswereld van je kind, Ik geef je tips hoe je zelf al aan de slag kunt gaan en hoe jij jouw kind kunt helpen zodat niet alleen jouw kind maar ook jijzelf lekkerder in je vel zit.

MEER ONTVANGEN?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin