Home » Geen categorie » 10 tips om jouw hooggevoelig en pittig kind beter te laten slapen

10 tips om jouw hooggevoelig en pittig kind beter te laten slapen

door | 19 dec, 2019 | Bewust (op)voeden, Een relaxed en blij kind, Hoog/overgevoelig

Veel hooggevoelige en pittige kinderen hebben moeite met slapen. Het ene kind wordt vaak wakker in de nacht, het ander slaapt moeilijk in en weer een ander is enorm vroeg wakker. Enorm vervelend voor onze kinderen, maar ook voor ons.

 

Laten we eerst eens kijken hoe dat komt.

Hooggevoelige kinderen zijn snel overprikkeld. Zoals je waarschijnlijk weet werkt hun brein en hun energiesysteem anders. Er komen veel meer prikkels binnen dan bij een persoon die niet hooggevoelig is. Deze prikkels worden ook nog eens intenser verwerkt.

Ze pikken gedurende de dag van alles op, denk aan zintuigelijke prikkels, maar ook aan energetische en soms ook spirituele prikkels. Hooggevoelige kinderen kunnen emoties en pijnen van iemand anders voelen.

Ook hebben ze een sterk lijntje met de onzichtbare wereld, het universum of hoe jij het ook noemen wil. Sommige kinderen zelfs zo sterk dat ze ook overledenen/entiteiten kunnen zien. Het gaat voor nu te ver om daar op in te gaan, maar het kan dus goed zijn dat jouw kind dat ook heeft.

In de nacht worden al deze prikkels verwerkt, want dan staan lichaam en geest in rust stand. Alles wat het kind gedurende de dag heeft meegemaakt kan dan verwerkt worden en indalen, zodat het de dag erna er weer met frisse moed tegenaan kan.

En daar gaat het dus vaak mis…

 

Totaal overprikkeld

Het zijn te veel prikkels om allemaal op een rustige manier te verwerken en dan komen de slaapproblemen.

Ook kan het zijn dat er negatieve energieën op de kamer van het kind aanwezig zijn. Bijvoorbeeld energieën van ruzies of van emoties zoals verdriet en boosheid.

Maar ook kunnen deze energieën komen van entiteiten.

Dit laatste horen we meestal niet graag. Toch willen entiteiten in de meeste gevallen geen kwaad doen. De energie van hooggevoelige kinderen is nu eenmaal erg fijn en de ronddwalende ziel van een overleden persoon voedt zich nu eenmaal met deze energieën. Maar goed vervelend is het wel! Want ze kunnen onze kinderen goed wakker houden in de nacht. Sommige kinderen durven helemaal niet eens te gaan slapen zonder dat papa of mama erbij zijn.

Gelukkig is daar allemaal wel iets aan te doen! In dit artikel heb ik voor jullie 10 tips op een rijtje gezet.

 

10 tips hoe jij je kind kan helpen om beter te slapen

 

Ik wil beginnen met een aantal tips waar je heel makkelijk invloed op hebt en die dus ook niets kosten om toe te gaan passen.

1. Laat je kind minimaal 1 uur voor slaaptijd geen beeldscherm meer kijken. Dus geen tv, geen tablet, geen telefoon, niet gamen enz. Buiten dat dit weer extra prikkels geeft komt er van een beeldscherm blauw licht af. Dit blauwe licht verstoord de aanmaakt van melatonine. En laat melatonine nu net een stofje zijn dat je lichaam nodig heeft om slaperig te worden en goed door te kunnen slapen.

2. Zorg voor een rustig avondritueel en breng daar een vaste structuur in aan. Dit geld voor iedere leeftijd! Dit zorgt ervoor dat de hersenen weten wat er gaat komen en zo slim als de hersenen zijn gaan ze automatisch al in slaapstand.

3.Laat je kind zijn of haar verhalen nog vertellen. Zodra ze in bed liggen komen vaak nog hele verhalen die je gedurende de dag er niet eens uit kreeg. Logisch eigenlijk, want overdag zijn ze druk met van alles en nog wat en als ze in bed liggen, dan komt er rust. Spreek een tijd af hoelang je kind nog mag vertellen en geef het echt de ruimte, ook dit is prikkelverwerking en draagt bij om lekker te kunnen slapen.

4. Als je kind het moeilijk vindt om zonder papa en/of mama te gaan slapen, hoe oud ze ook zijn (en ja dit kan zelfs bij pubers), geef je kind dan iets van jou in bed. Je trui die je aan hebt werkt bijvoorbeeld erg goed. Ze ruiken jouw geur en voelen je energie. Dat kan er maar net voor zorgen dat ze zich veilig voelen en beter inslapen.

Dan gaan we over naar hulpmiddelen:

 

 

5. Bedtime Smudge €17,95: Dit is een aura & ruimte spray met natuurzuivere etherische olie, aangevuld met Remedies en de energie van Kristallen. Een spray voor het slapen gaan om je energie te reinigen, te gronden én te beschermen en laat je in je eigen lichaam zijn. Voor een heerlijke diepe nachtrust.  Wat is in de Bedtime Smudge verwerkt? Etherische oliën: Lavendel, Arveden, Tolubalsem, Bergamot Reggio, Laurier en Salie. Remedies: Bescherming, Cleansing en de Protection remedie. Kristallen: Rookkwarts, Mangano calciet, Tijgeroog, Fluoriet, Spectroliet en zwarte Obsidiaan. Waarom gebruik je Bedtime smudge? Tijdens de nacht verwerken we de dag en reizen we heel wat af. In de nacht ben je ook ontvankelijk voor energie die niet bij je hoort. Deze “ruis” zorgt ervoor dat we onrustig slapen, wakker worden door storende dromen etc. Door deze spray te gebruiken slaap je heel erg diep en word je uitgerust weer wakker. De spray kan heel goed worden gebruikt voor kinderen die onrustig slapen. Gebruik de spray dan als roomspray en auraspray! 

6. Bedset: Slaap lekker (set edelstenen) €19,95: Een prachtige combinatie van de drie slaapstenen: Nuumiet, chalcedoon en veldspaat calciet in een mooi zacht zakje zodat je je stenen niet kwijt raakt in bed. Goed voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met inslapen en doorslapen. Werking: De nuumiet helpt onder andere bij het verwerken van oude trauma’s. Bij slapeloosheid, nachtmerries en stress. Hij wordt ook wel eens de “nu even niet” genoemd, zodat jij weer heerlijk ongestoord kunt slapen. De chalcedoon geeft een veilig gevoel. Geeft kinderen het veilige moedergevoel. Helpt bij angstig zijn. Geeft troost bij verdriet. Tegen overspannenheid. Leert je van jezelf te houden. Helpt bij uiten van emoties en gevoelens, goede steen voor het vinden van de eigen harmonie. Helpt om ontspannen te kunnen slapen. De veldspaat calciet geeft rust, tegen irritatie. Leert beter begrijpen. Voor kinderen in de groei. Bevordert lichamelijke ontwikkeling. Voert spanning af. Helpt om emoties los te laten. Geeft inzicht in emoties. Veldspaat opent de keelchakra op een milde manier. Door deze steen kun je overprikkeling opgedaan door de dag beter afvoeren zodat je lekker kunt slapen.

7. Monster spray €15,95: Een heerlijke ruimtespray om te gebruiken in de slaapkamer. Monstertjes spray “Verjaagd enge monsters!”, tegen angsten in de nacht. Deze monsterlijke spray is al jaren een geliefde spray voor kinderen die last hebben van angsten in de nacht. Ze durven veelal niet te gaan slapen, omdat ze in de schaduwen enge monsters zien en horen. Ik adviseer altijd om voor het slapen gaan een verhaal te vertellen waarin het kind de hoofdrol speelt. Natuurlijk is hij of zij de held van het verhaal, omdat er een magische spray is die alle enge monsters weg jaagt. Laat je kind ook daadwerkelijk de plekken besprayen met Monstertjes spray, zodat het actief mee kan doen om de enge monsters te verjagen. De Neroli 10% en de Ylang Ylang zorgen ervoor dat de angst wordt getemperd. De Lavendel zorgt voor een weldadige nachtrust.

8. Set “Energy power cleaning” €29,95 (huisreiniging): Deze set is voor ieder gezin met hooggevoelige en pittige kinderen geen overbodige luxe. Ik durf wel te zeggen dat het eigenlijk gewoon een must is! Met deze set reinig je energetisch je hele huis. Negatieve energie, entiteiten en noem maar op worden verdreven, het voelt na deze krachtige reiniging echt lichter en liefdevoller. Waardoor ook angsten van je kind af kunnen nemen. Gebruik deze set eens in de 2 à 3 maanden of naar behoefte voor het gehele huis. Met deze set kun je meerdere keren een “energy power cleaning” doen.  Inhoud: Clean energy spray 100 ml, 20 go away evil stokjes, witte salie smudge bosje, Abalone schelp.

9. Slaapkamer set: Bescherming (edelstenen) €17,50: Dit is een set van 9 edelstenen die je op verschillende plekken in de slaapkamer neer legt. Deze geven een sterke bescherming van de ruimte. De slaapkamer zal zo nog beter beschermd zijn tegen negatieve energie en er komt meer harmonie in de ruimte terug, zodat je kind ook ongestoord kan slapen. Inhoudt: 4x Seleniet (wit), 2x zwarte toermalijn, 1x bergkristal cluster, 2x rozenkwarts.

10. Scentsy: Scentsy is een merk dat zich richt op huisgeuren. Ze hebben warmers met waxmelts, diffusers met natuurzuivere oliën, maar ook knuffels met geur. Ik ben hiermee in aanraking gekomen en heb de producten getest. Ik ben er erg enthousiast over! Vooral de warmer Nova, de diffuser Stargaze en de knuffels blijken op hooggevoelige en pittige kinderen een rustgevend effect te geven. Kies voor geuren met lavendel om dit gevoel te versterken. Ook mooi als nachtlampje te gebruiken. En als je kind van knuffels houdt kies dat zijn/haar favoriete knuffel i.c.m. de geur “Jammy time” zodat het heerlijk weg kan dromen.

Al deze producten kun je vinden door te klikken op de naam of te kijken op www.webshopinjekracht.nl en www.magischegeuren.scentsy.nl

Geniet van jullie nachtrust!


Liefs,

Monique Keyner.

 

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel?

9 + 2 =

Over Monique

Ik neem je mee in de gevoelswereld van je kind, Ik geef je tips hoe je zelf al aan de slag kunt gaan en hoe jij jouw kind kunt helpen zodat niet alleen jouw kind maar ook jijzelf lekkerder in je vel zit.

MEER ONTVANGEN?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin3